Derularea contractului

La sfirsitul fiecarei luni consumatorul transmite furnizorului prognoza cantitatii de energie electrica pe care o va consuma in luna urmatoare, urmand ca furnizorul sa o asigure de pe piata de energie electrica. Diferenta dintre consumul prognozat si cel realizat, este preluata de furnizor prin realizarea serviciului de echilibrare. Prin transmiterea periodica a consumului de energie electrica realizat, consumatorul poate beneficia de reduceri ale pretului de achizitie.

Consumul final, lunar, al clientilor va fi masurat prin grupurile de masura ale operatorilor de distribuţie. Facturarea acestuia de catre furnizor va avea ca document procesul verbal al citirii contorului semnat de consumator si operatorul de distributie.

Modalitatile de plata si termenele vor fi stabilite prin contractul de furnizare. Tot prin clauzele contractului de furnizare, societatea are in vedere atragerea clientilor, oferind si alte servicii, astfel:

- preturi avantajoase pentru energia electrica furnizata, cu diverse posibilitati de formare a acestora, in functie de procesul de productie, repartizarea consumurilor, functionarea in perioada zilei sau a noptii etc.
- conditii contractuale competitive
- servicii de furnizare si interactionare cu persoanalul propriu specializat de cea mai inalta calitate
- consultanta privind mangementul curbei de sarcina in vederea scaderii nivelului de consum si crestere a eficientei energetice
- reduceri de tarif la achitarea integrala si in avans a consumului de energie electrica
- procent de penalizari convenabile cu consumatorul la plata cu intarziere a facturilor
- flexibilitate in consum zilnic; posibilitatea de modificare a cantitatilor contractate inainte de luna de livrare si chiar in luna de livrare, dupa caz
- absortia totala sau partiala a dezechilibrelor induse sistemului energetic datorita variatiilor in consum
- servicii de consultanta gratuita in legatura cu diverse aspecte ale pietei energiei electrice.

» Descarca document